maandag 25 januari 2016

Vind zoveel dingen leuk....

Ik vind zoveel dingen leuk. Soms ben ik wel met meerdere projectjes bezig en dan nog zitten er een hoop in mijn hoofd. Ik ben bezig met haken, breien en zit soms ook achter mijn naaimachine.

Kringloopwinkels bezoek ik graag. Ik verbaas me er soms over wat er allemaal wordt ingeleverd. Gelukkig wordt het ingeleverd, want je moet er niet aan denken dat alles op een vuilnisbelt beland. Ik sleep best veel mee naar huis. Maar goed ik zag op Instagram dat het ook erger kan. Ik speur graag bij de stoffen, bollen wol, borduurgaren. Soms heb je een directe match en weet je waar je het voor gaat en wil gaan gebruiken. Soms leg ik het even weg en dan schiet me vaak weer iets te binnen.

Doordat ik na mijn werk liever op de bank zit om te gaan haken of breien, schieten een aantal naaiprojectjes niet op en groeit de stapel stof. Ik had een aantal al afgeborduurde kunstwerkjes gevonden. Een met vogeltjes en een met een poes. Jammer is dat de makers van deze kunstwerkjes niet bekend zijn. Zouden ze weten dat hun werkjes bij de kringloopwinkel zijn beland? In een lijstje ziet het er ook niet echt goed uit vind ik. Ik hang ze niet zo snel in mijn woonkamer neer. Maar ik wil ze wel eren en dat doe ik dan door er een andere functie aan te geven. In een kussen of als decoratie op een mooie tas. Helemaal tof lijkt het me om veel borduurwerkjes aan elkaar te maken en daarmee een poef of een stoel te bekleden. Je treft dat soort mooie werken op internet aan.
Helaas zijn de borduurwerkjes in lijst soms best aan de prijs.

Maar bij mijn laatste vondsten had ik geluk. De vogeltjes zaten in een lange lijst. Omdat ik een tasje wilde maken met op de voor- en achterzijde een vogeltje, heb ik de schaar er in gezet. Snel onder de lockmachine om het borduurwerkje niet uit elkaar te laten vallen. Vervolgens heb ik ze voorzien van leuk lint, welke ik dan zelf rimpel. Ik had een leuke ribstof gevonden in de kringloop en daar maak ik de tas van. De hengsels heb ik niet verstevigd, de stof was dik genoeg. Veel tips voor het naaien haal ik af van de website van ByMiekk

 Hiernaast een detail van het borduurwerkje en het hengsel
 De tas is klaar voor gebruik!


Want ook al zit ik al jaren op naailes...veel naaiwerkjes moet ik wel maken met een leidraad en haar website geeft goede heldere uitleg. De tas is circa 40 x 45 cm en de hengsels zijn circa 50 cm lang.
Het tasje is verder gemaakt van een ribstof en dat is dik genoeg, dus er zit geen voering in, maar ik heb de naden wel afgewerkt met een leuk biasbandje.
De binnenkant moet er ook leuk uit zien toch?XX L

psje omdat ik al wat tasjes heb, wil ik deze misschien gaan verkopen. Heb jij interesse, plaatst dit dan bij de opmerkingen. Ruilen voor iets leuks vind ik ook altijd erg leuk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten