dinsdag 9 februari 2016

Ik hou van ronde cirkels....

Ik had eigenlijk er nog nooit van gehoord. Jullie wel? Maar de Aliexpress schijnt dus een website te zijn waarop (heel) veel artikelen staan voor een goedkope prijs. En dat is hun grootste lokker denk ik. Voor mijn gevoel zelfs een concurrent van prijsstunter als Action en zo. Zeker als ik dit zo af en toe om mij heen hoor. De (soms) lange levertijd lijkt dan weinig te deren bij de koper. Of de vraag of het wel goed aankomt, dat het is wat je ervan verwacht....want ach die prijs...dat is zó laag.
Ook ik had een kijkje genomen. Maar meestal bij zoveel aanbod haak ik af. Ik kan het dan niet vinden. Gek eigenlijk. Maar goed, ik ben gewoon niet zo'n internetshopper. Ik kijk liever in tweedehands winkels. Voor zowel mijn kleding, als boeken en zelfs spullen voor in mijn huis. Ook maak ik van veel tweedehands spullen graag weer wat nieuws. Daar verblijd ik anderen weer mee. Ik laat graag spullen in een cirkel van kringloop omgaan.

En dat wat ik nieuw koop probeer ik toch zoveel mogelijk te kopen via lokale winkels. Of ik koop het bij lieve en creatieve verkopers op Instagram. Bij Colorhapinezz (nl.dawanda.com/shop/colorhapinezz) of bij Silly Old Suitcase (www.sillyoldsuitcase.etsy.com, maar straks met haar eigen web shop op www.sillyoldsuitcase.nl  koop ik graag sieraden.

Of ik kijk op een beurs of op een leuke creatieve markt. Zoals Instagrammer Caroline ben ik een keertje wezen opzoeken op een Feelgoodmarket in Eindhoven en op www.cutiepiedesign.nl  maakt en verkoopt zij mooie spulletjes. Banudesign verkoopt mooi gestipt porselein. Volgens mij via Facebook - zoek op Banukunst! Bij www.howaboutfrankie.nl koop je mooie handgemaakte kussens. De kussens zijn té mooi voor mijn interieur!


Verder vind ik het persoonlijk leuker om het zo te doen. Je steunt de (lokale) ondernemer en voorkomt (wellicht) verschraling in het winkelgebied. Indirect steun je tevens vele werknemers die op hun beurt met hun loon de (hopelijk plaatselijke) economie weer steunen. Want wie weten komen ze wel bij mijn man sporten. Zo gaan cirkels rond en van deze cirkels hou ik eigenlijk wel. Cirkels die te groot worden, voelen onpersoonlijk. Het raakt elkaar niet meer.

Natuurlijk is iedereen vrij om te kopen waar en wanneer men dat wil. Maar ben je het niet met mij eens dat we het eigenlijk wel een gemis vinden als sommige winkels verdwijnen en/of omvallen door te weinig omzet? Ik weet dat er meer aan ten grondslag legt...maar als wij als klant wegblijven kan dat soms net het duwtje zijn.

En soms kan je er voor kiezen om iets te swappen (ruilen). Ben jij op iets uitgekeken dan kan je het ook weer verkopen. Sites als Marktplaats zijn er in alle soorten en maten. Vind dat soms wat onpersoonlijk, maar dat is mijn mening. Swappen via Instagram is super om te doen! Hou nog meer van het geven hihi.
Zelf sta ik nog wel eens met Koningsdag op de rommelmarkt. Heerlijk kletsen met iedereen. Gezellig! En soms komen op die manier zelfs mijn eigen gemaakte spulletjes in de kringloop cirkel. Ik hou daarvan!

XX Lin

1 opmerking:

  1. Goed om te lezen. Net als jij steun ik graag de lokale winkels, want wat is het een verarming van een dorp of stad als er veel winkels verdwijnen.
    Ik koop niet meer bij de Action, AlieExpress en dergelijke, om te voorkomen dat ik een overload aan spullen krijg en daardoor zorg voor een vergroting van de toch al veel te grote afvalberg.
    Recycling blijkt ook niet goed voor al die goedkope spullen te werken. Wel voor mooie kwaliteitsspullen gewoon uit de eigen omgeving.

    Groetjes, Margaret

    BeantwoordenVerwijderen