dinsdag 30 augustus 2016

Warme en emotionele ontvangst...met een hoop inspiratie

Op zaterdag 27 augustus was de boeklancering van Janneke Ansink beter bekend onder de blognaam Jip by Jan. Ze had haar eerste boek geschreven, een boek over haken en naaien en uitgegeven onder de pakkende titel "Haakspiratie". Uiteraard wilde ik daarbij zijn en dus ging ik op pad naar Rijssen.

heerlijke boek, heerlijke slingers
 
Het was een mooie en warme ontvangst bij het Wolhuis in Rijssen, waar er al een lange rij stond om Janneke te feliciteren en/of om een handtekening te bemachtigen van haar. Ik sloot aan in de rij, maar dat was geen straf. Ondanks de warmte genoot ik van de mooie winkel en alle haakinspiraties van Janneke. Wat een mooie creaties, ik denk dat vele weer zijn ge├»nspireerd. Ik nam een paar mooie foto's terwijl ik in de rij stond. Alles was netjes en zorgvuldig neergelegd.

kleine impressie ...er staat heel veel in het boek!

Jammer dat je het niet kan voelen en goed kan zien, maar wat is alles netjes gehaakt in de met zorg uitgezochte kleuren en wolletjes. Daar wordt je wel blij van hoor!

Het boek is zeker een aanrader. Door de duidelijke uitleg is het voor iedereen makkelijk te volgen. Alles is mooi en verzorgd in haakdiagrammen en tekst gezet. En de foto's zijn echt heel mooi! De combinatie met het naaiwerk is ook prima te doen en geeft ook een toevoeging aan je haakwerk.

Er was ook een officieel gedeelte waarin de uitgeverij Kosmos Janneke van harte feliciteerde. Bij Janneke haar speech kwam de ontlading van een jaar lang hard werken en de indrukken van deze bijzondere dag. Menigeen moest even slikken of een traantje wegpinken.

links staat Janneke - Jip by Jan

Op zo'n dag ontmoet je vele haakliefhebbers en populaire bloggers en mensen die ik volg op Instagram. Weer kennis kunnen en mogen maken met een aantal van de lieve mensen die ik volg op Instagram. Om enigszins herkenbaar te zijn had ik nog snel een armbandje gehaakt en snel een foto geplaatst op dit fijne sociale medium. Ik zag dat Maartje van Bites and Beads er een had gemaakt waaraan ik haar kon herkennen. En dat werkte prima!

bovenaan het herkenningsarmbandje onderop de strik

Ik had een cadeautje meegenomen voor Janneke, normaal ben ik niet zo van geld geven. Maar met de verkoop van haar boek steunt ze het goede doel. En daar wilde ik mijn steentje aan bij dragen. Een spaarvarkentje gevuld met wat geld en voorzien van een mooie roze gehaakte strik in het heerlijke By Claire Sparkle garen. Maar goed door de hitte bevangen, was ik helemaal vergeten om van het cadeautje een foto te maken!

Maar dat maakte de pret en het plezier van deze dag echt niet minder. Met het boek, een handtekening en een superfijne goodiebag ging ik huiswaarts. En vol inspiratie!

Ik ga gauw beginnen aan de doily in een borduurraam!

XX L4 opmerkingen:

 1. Wat een lieve woorden Linda! Heel erg bedankt. En ik vond je cadeautje zo leuk, wat een mooi gebaar! Dank voor je komst nogmaals <3

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dank je wel voor je reactie Janneke! Het was een geweldige dag...de haakcommunity heeft een hele goede sfeer. Nogmaals jij bedankt voor je inspiratie. Liefs, Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi boek, zo te zien!

  Groetjes Sofie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Sofie, het boek is een aanrader. Als echte haakfan wil je eigenlijk wel alle boeken hebben. Groetjes, Linda

   Verwijderen