maandag 30 oktober 2017

Kleine aanpassing....


Als je op een feestje een patroon inclusief mooie bolletjes krijgt, dan maak ik graag het patroon. Immers de maker/maakster heeft er een hoop aandacht aan besteed.

Zo kregen wij op het haakfeestje van Ingrid van Sunny Designs een leuk patroon voor een iPad hoes. Helemaal in de tunische knit-stich en compleet met een mooie tunische haaknaald (kregen we van 't Voorpand ) en heerlijke bolletjes van Fonty Ambiance ( deze kwamen van Bert Noorderrijk Agenturen ). Bovendien zat er een heel tof label bij, ontworpen door de man van Ingrid en gemaakt en gesponsord door De HaakfabriekLees meer over dit zonnige haakfeestje in deze blogpost van mij. Oh wat was het toen een prachtige en gezellige dag...maar goed even terug naar het feit waarom ik er nog een keer een blogpost over schrijf.

Ik heb dus een iPad...eigenlijk bijna mijn rechterhand (oeps) en ik klap deze snel open en check regelmatig mijn Instagram, mijn email of leg een Wordfeudje. Ik heb in iBook tevens een hoop PDF patronen staan...erg handig.
Is zo'n hoes dan handig eromheen? Ik twijfelde enorm. En de twijfel was omdat Ingrid er werk van had gemaakt met patroon en alles eromheen. Dan kan je er toch eigenlijk niks anders van gaan maken? Dus lagen het begin van mijn tunische gehaakte iPad hoes wat zielig te wachten in een tas.
Maar dat was toch ook niet de bedoeling? Dus toen ik Ingrid onlangs sprak gaf zij aan dat zij het ontwerp had gemaakt om het tunische haken aan de aanwezige haaksters te willen uitleggen en promoten. En dat zij het niet erg vond als je in die tunische steek de lap zou doorhaken als bijvoorbeeld een sjaal.

Oh oké...het gaf enige opluchting maar toch niet helemaal. Het label is namelijk erg tof en ik vond het zonde om het niet te gebruiken. Het moest een mooi plekje krijgen en wel op mijn iPad.
Dus ik dacht als ik het nu een beetje aanpas en een soort bandje haak in de tunische knit-stich steek en voorzie van het label en alleen om het deel te doen waarmee ik mijn iPad open sla....
Eventueel kan ik hem ook om de hele iPad doen, om wat minder digitaal te surfen...tja het zou kunnen haha.

En toen ging het snel en is het klaar, ben ik er tevreden mee en heb ik eer aan het patroon van Ingrid, het ontwerp van het label van haar man en aan de sponsoren gedaan.Ik haak nu opgelucht met de rest verder in de tunische Knit-stich steek verder aan een sjaal.

XX L

Geen opmerkingen:

Een reactie posten