donderdag 26 oktober 2017

Recept ....met spullen uit eigen voorraadSoms zie je een leuk patroon voorbij komen waar je zo heerlijk verlekkerd en ongegeneerd aan kan vergapen. Je wil gelijk het patroon weten om zelf lekker aan de slag te gaan.  Heb jij dat ook wel eens? Maar dit keer wilde ik niet direct naar de winkel hollen voor nieuwe bolletjes. Ongemerkt ligt er namelijk nogal wat in mijn voorraad. Soms zijn het maar enkele bolletje, ooit gekregen in een goodiebag...en dan is het best lastig er iets van te maken.

Het gave patroon wat ik voorbij zag komen was van Liset, beter bekend als Tante Setje . Een supertof patroon wat ze zelf had gemaakt. Voor een bloggersbijeenkomst in Zwolle bij Rits In. Ik zag op Instagram alle vele leuke combinaties van deze LANGetantesetjesjaal voorbij komen van haaksters/bloggers die voor de bijeenkomst waren uitgenodigd. En toen plaatste ze haar gratis patroon op haar site. Oh tof...gelijk gekeken op haar gezellige blog en meteen schoot me ook te binnen dat ik nog wat garen had liggen wat ik wellicht wel kon gebruiken. Heerlijke bolletjes Mille Colori van Lang Yarns gekregen op een gezellige haakmiddag bij Ingrid van Sunny Designs. Twee bollen met glimmertjes. Toen ik ze kreeg wist ik niet zo goed wat er mee te maken. Maar nu dus wel!
En terwijl ik aan het zoeken was, stuitte ik op twee bollen roze Saskia garen. Ooit een keer meegenomen bij de kringloop voor 50 eurocent per bol. Die kon ik dus ook mooi recyclen.

Dus het smakelijke recept voor dit patroon bestaat uit:


2 x bollen Milli Colori
dubbele draad gebruikt
 
1 bol + beetje van bol 2
Saskia Garen - Wibra
 
haaknaald 6en uiteraard HET PATROON en voor het toffe patroon klik hier

Ik ben blij met hoe de sjaal is geworden en ik ben blij met het feit dat ik iets uit eigen voorraad heb kunnen maken. En dus niet gelijk naar de winkel ben gerend. Hoewel dat nog best lastig is hoor!

XX L

Geen opmerkingen:

Een reactie posten