maandag 13 november 2017

Back to the '80's....
Kringloopwinkels zijn tegenwoordig echt enorme aantrekkelijk geworden voor iedereen. Ik ging al regelmatig langs de kringloop voordat het echt mode werd. Het wordt soms lastig om leuke dingen te vinden.

Maar soms stuit ik op leuke stofjes of wolletjes en hebbedingetjes die ik kan gebruiken voor postverzendingen of kleine cadeautjes. Ik probeer dus wel mijn kringloopvondsten te hergebruiken. Want anders komt je huis wel steeds voller te staan...tja ik spreek uit ervaring...oepsie.


Onlangs vond ik een hele toffe Ariadne van juni 1980, met twee toffe patronen voor omslagdoeken. Met één ben ik gelijk aan de slag gegaan. Ik kocht acrylgaren van Stylecraft op de KreaDoe bij Wolplein. In een mooie Walnut-kleur, een diepe warme bruine kleur...ik vond dit uitermate geschikt voor dit jaren '80 patroon. Toch een beetje retro/vintage.

Het was geen geschreven patroon, dus even in het begin wennen. Mijn voorkeur gaat toch uit naar allebei. Dat lezen lastig is vertel ik je even verderop...
De vier bollen Stylecraft zijn bijna opgegaan en met name voor de franjes. Verder gebruikte ik haaknaald 5. Hierdoor zie de structuur mooi, en valt het lekker soepel en open. Het is een royale omslagdoek geworden.

Eerst wat leuke plaatjes van hoe het is geworden.
Tja dat lezen, met name bij de franjes kwam ik er niet helemaal uit. Zo raar dat je het dan niet kan plaatsen in beeld. Ik sliep er een (onrustig) nachtje over...las het nog een keer. Prutste wat en dit kwam eruit. Gelukt ...althans dat denk ik haha. Wil je het nalezen, ik heb een foto van de geschreven tekst staan op Instagram!

eerst knoop je 6 draden door het motief

daarna pak je van het ene motief je zes draden
en zes draden van het motief ernaast en die
knoop je in samen in een lager hangende knoop

Overigens kwam ik laatst echt heel veel Ariadnes tegen. Oh die had ik wel allemaal willen meenemen. Helaas vroegen ze Eur 1,- per blad, dat werd iets te duur vond ik...er lagen er zeker wel 50. Ik heb een snelle selectie gemaakt en naam er 13 mee naar huis, waaronder ook een aantal uit de jaren '70.
En verbluffend wat er toch voor een hippe en inspirerende dingen in staan.

XX L

2 opmerkingen:

 1. Prachtige omslagdoek. Zo zie je dat oude patronen gewoon weer hergebruikt kunnen worden met garens van nu.
  Jammer dat de andere Ariadnes niet voor een schappelijkere prijs te koop waren.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel Margaret, ja oude patronen zijn eigenlijk nog heel hip. Ach voor de nostalgie en de mooie patronen was het toch wel een fijne aanschaf ondanks de prijs.
   Lieve groet, Linda

   Verwijderen