maandag 26 maart 2018

Waarschuwing...enorm verslavend!Let op !
De Corner-to-Corner techniek is een verslavende haaktechniek. Als je het eenmaal door hebt dan haak je zo rustig een deken in een korte tijd af. Dus voordat je verder doorleest... wees gewaarschuwd!

Want dat overkwam mij ook. Ik begon met een leuk klein projectje uit het kleurrijke en vrolijke haakboek Haken met Studio Hip en Stip klik hier voor meer info
En ik had ooit een keer een mooie restjesdeken gezien van Mascha van Mascha Haakt dus toen ik de techniek en een lichte verslaving had te pakken begon ik ook aan het ophaken van mijn acrylrestjes. Want oh dekentjes zijn heerlijk, maar mooie dekentjes zijn nog fijner.

En voor ik het wist had ik een hele fijne deken gehaakt en een flinke deuk geslagen in mijn voorraad acrylgaren. Niks gepland qua kleuren, ook wat dunner en soms wat dikker garen gebruikt. Je haakt in een diagonaal en je meerdert aan beide zijde tot je het voldoende vindt. Dan kan je aan een zijde het meerdere niet meer doen (en blijft dit de breedte van je deken) en aan de andere zijde wel. Dan groeit je deken in de lengte verder. Tot je die ook lang genoeg vind en dan is het een kwestie van heerlijk die overgebleven punt volhaken.

 
 
Mijn restjes zijn helaas niet allemaal opgegaan. Maar toch heb ik er een flink aantal "opgehaakt"! Ons hondje ligt ook graag onder de deken of er bovenop, zelf tijdens het maakproces kon ze er niet vanaf blijven (zie de fotocollage hieronder). En ook al is het een bont geheel, nu de deken zo af is en zo heerlijk groot, zacht en warm aanvoelt kruipt iedereen er eigenlijk wel heel graag onder.Er volgen nog zeker wat meer haakwerken met deze leuke en simpele techniek. Je kan er ook hele leuke pixelhaakwerken mee maken of kleine vlaggen, etuitjes en nog veel meer. Een deken hoeft dus niet, maar is wel heel erg fijn.

Maar....als je begint wees dus gewaarschuwd, het is een zeer verslavende maar oh zo leuke techniek!

XX L

PSJE Mocht je nog de techniek willen zien dan is de website van Handwerkles altijd erg handig, ze geeft een fijne en rustig uitleg via YouTube filmpjes van diverse handwerktechnieken. Klik hier om naar haar website te gaan. Hier vind je de uitleg van de Corner-to-Corner haaktechniek, scroll naar beneden op haar site voor het filmpje.4 opmerkingen:

 1. Super leuk! Wil ik ook nog steeds eens proberen.x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha Caroline....oh nou pas op hoor het is echt heel verslavend om te doen. Ik heb hierboven nog een linkje gezet met uitleg / filmpje van de haaktechniek door Handwerkles....errug handig.
   Liefs, Linda

   Verwijderen
 2. Ooh ja dat wil ik ook proberen maar tit op heden nog niet gelukt! Je deken is gaaf en ik ga t toch nog eens proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha Heidi, echt dit kan jij ook hoor. Heb boven in de tekst nog een link gezet naar de site en het YouTube filmpje van deze techniek op de site van Handwerkles. En anders help ik je graag hoor!
   Liefs, Linda

   Verwijderen