woensdag 4 april 2018

Breien.....


Ik had het ooit in een ver grijs verleden wel geprobeerd...het breien van een trui. Uiteindelijk was het een hobbelig gebeuren en volgens mij is het nooit afgekomen. Mijn moeder moest mij meestal helpen als ik plotseling weer meer en soms weer minder steken had.
Maar goed soms wordt je ouder, wijzer (en grijzer) en krijg je het idee om toch weer een kledingstuk te breien.

Tuurlijk kies je dan een makkelijk patroon en garen wat erbij past. Maar tja dat doe ik dan weer niet. Ik had wat behoorlijk wat groen Royal garen ingeslagen ooit een keer, dus dat moest het garen worden. Nou was ik niet zo slim op het bij te houden, maar volgens mij zijn er 2 bollen in het achterpand en 2 in de voorpanden gegaan en twee halve bollen in de mouwen. Ik heb dus het dubbel garen gebreid.

Het patroon wat ik heb gebruikt staat in het Chunky Magazine van Borgo de Pazzi. Maar kan je nu ook gratis vinden op de site van Craftdates - klik hier voor het patroon.

Helaas zonder wat maten en zonder proeflapje. Dat laatste raad iedereen je aan, maar ja wat als het er niet bij staat? Enfin ik werd gek van het speuren op internet hoe ik dat dan moest doen qua maat en ben gewoon begonnen. Met een dubbele draad ging ik dus aan de slag, eerst het boord op pen 6 en dan de rest om de rondbreinaalden nummer 10. Ik heb zowel rechts als averecht de steken continentaal gebreid. Om het een beetje te leren en ook om mijn arm wat de ontlasten want dat omslaan kost mij aardig wat armspieren (oepsie). Ik heb het patroon helemaal gevolgd qua opzetsteken enzo. Ben alleen met de mouw met iets minder begonnen en heb gemeerderd toen ik begon na de boord met de tricotsteek tot het aantal in het patroon.
Het vest daarna in elkaar zetten is ook nog een beste uitdaging ;-) De mouw zat eerst wat strak...dus weer los en weer iets meer verdeeld eraan gezet.

 

 
De fouten zijn zichtbaar...maar al met al ben ik niet ontevreden en zit het vest ook nog eens goed. En het is af...ik heb een breiwerk af!! En ik vond het bovendien erg leuk. Wat zou mijn moeder trots op mij zijn geweest. Maar oh wat had ik graag toch nog wast advies aan haar willen vragen.

XX L
3 opmerkingen:

  1. Heel mooi geworden, en foutjes? Op de foto’s niet te zien hoor,
    Fijne groetjes Sofie

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Prachtig geworden.en je mams heeft het vest vast wel gezien hoor. Ze zal super trots op je zijn �� liefs sas @saskias74

    BeantwoordenVerwijderen