zaterdag 19 mei 2018

Niets zo veranderlijk als de mens....


Soms veranderen plannen. En dat gebeurd zeker als ik begin aan een haakproject, maar ik het toch niet helemaal wat vind worden. Niets zo veranderlijk als een mens!

Ik wilde graag de blokkentas op de site van Durable maken. Maar goed ik wil (nog steeds) haken uit mijn voorraad en geen nieuw garen kopen. Dat lukt tot nu toe redelijk. Ik had nog wat garen van Yarn and Colors Epic liggen. Twee bollen grijs en van de kleuren ecru, roze en mint had ik elk drie. Eigenlijk was bij de tas sprake van 5 kleuren in het patroon. Mmmm dat begon al minder goed. Toch gestart, maar ik vond de blokken overgang niet mooi worden. Jammer. Achteraf dacht ik, ik had het Tunisch moeten haken, dan krijg je volgens mij een veel betere en mooiere overgang van de kleur blokken.

Maar toen was ik al geswitcht naar een tas met strepen. Lekker simpel alleen vasten, geen kleur schema van te voren bedacht. Maar toen stokte het wederom...ga ik die tas gebruiken, ga ik deze voeren etc. Nou toen belandde het project weer even naar de achtergrond.
Beetje jammer als iets onaf in een mand ligt, dus ik bedacht ik maak van de twee lappen een kussen voor buiten. Ik haakte de rand met de kreeftensteek. En het grijze garen is geheel achterwege gebleven.

Omdat ik om het binnen kussen dit zag staan op het etiket, dacht ik hoe ga ik dat oplossen?


Want als je het kussen geheel dicht haakt en je wil het kussen wassen, dan wordt het vaak zo'n gek bobbelig gevormd kussen. Het binnen kussen lijkt wel samen te klonteren. En dat is logisch het etiket geeft namelijk aan dat niks mag met dit kussen.
Over het algemeen kies ik voor een rits of een hotelsluiting bij een kussen. Maar goed daar had ik nu even geen zin in.

Ik heb een klepje gehaakt aan een zijde, daarop heb ik één deel van het klittenband geplakt. En aan de binnenzijde het andere deel.Nu stond op de verpakking van dit klittenband dat het niet handig was om het vast te naaien met je naaimachine omdat de lijm van de zelfklevende laag je naald van je machine kan beschadigen. Dus ik heb het niet vastgenaaid...en stiekem had ik daar niet zoveel zin in hihi. Mocht ik het hoesje een keer gaan wassen dan kijk ik wel of het klittenband blijft zitten. En anders heb ik nog wel wat klittenband over en bevestig ik het gewoon opnieuw. Voor de prijs hoefde ik het niet te laten ;-)
Het stugge klittenband gaat wel wat werken met het gehaakte garen. Waardoor je helaas wat bobbels krijgt.

Op deze kleine fotocollage, zie je de tas in proces, het klittenband van de Wibra en het kussen als deze af is. Het kussen met de ruitjes is een Tunisch gehaakt kussen - meer info hierover staat in mijn blogpost Uitdagingen...
O ja, lees je nog even de Privacy verklaring. Door je bezoek op mijn blog worden sommige gegevens vastgelegd door Blogger. En het is mijn taak om al mijn bezoekers erop te wijzen.


XX L

Deze blog is niet gesponseerd, ik heb de meeste van mijn materialen zelf gekocht. Een deel van het Epic garen heb ik gekregen op Back to Basic haakfeestje Als je klikt op de link kom je op het blogbericht van dit heerlijke haakfeestje.

 
 
 
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten