dinsdag 15 mei 2018

Puf.....


Soms heb je geen puf. Het zal wel iets te maken hebben met de leeftijd en de daaraan gekoppelde overgang. Wat een raar gebeuren. De ups en downs vliegen me soms echt aan. Of zal het toch te maken hebben met het overlijden van mijn moeder afgelopen augustus 2017. Geen idee. Maar vorige week knalde het er wel even in. Moederdag stond op de agenda en hoewel ik en ook mijn moeder daar geen directe waarde aanhechten destijds (althans als ik langs kwam vond ze het al goed), kwam het nu wel binnen. Ik heb geen moeder meer. We hebben haar rustplaatsje bezocht en mooie bloemetjes neergelegd. En ik realiseerde mij dat meerdere mensen dit is overkomen en zal overkomen, want het was toch behoorlijk druk op de begraafplaats. En ik prijs me gelukkig dat ik moeder ben van een mooie zoon. Dat is helaas niet iedereen gegund. Lijkt me gek, je generatie stopt...het gaat niet meer verder. Dit lijkt me toch een vreemd verwerkingsproces, misschien nog wel erger dan dit van mij.

Dit alles haalde even de puf voor het haken weg. Maar nu heb ik de draad weer opgepikt. Gelijk maar met een nieuw fris project. En die is leuk om te doen. Erg mooi ook, want ik gebruik garen van Wol zo Eerlijk . Ik koos voor de Eco Jeans in de kleur Staalblauw - dit is een medium-blauwe kleur.

Dit schrijven zij erover op hun site, waarbij ze ook een verwijzing maken naar een aantal suggesties voor gratis en kooppatronen.
Dat je van ‘afval’ mooie producten kunt maken, bewijst deze schitterende collectie Eco Jeans garen. Oude spijkerbroeken en petflessen worden gerecycled en tot een heerlijk zachte draad gesponnen. Deze draad vormt de basis voor het Eco Jeans garen uit eigen atelier van Wol zo Eerlijk.

Ook al vond ik de verwijzing naar de patronen erg mooi, ik had een nieuw boek liggen van Maaike van Koert van Crejjtion. Het boek "Natuurlijk Haken" en daar had ik nog niet iets uit gemaakt, ik koos voor de Verloopsjaal. Dit garen wat ik gebruik heeft geen verloop, maar heeft wel draadjes die onderling verschillen en dus een mooie kleurtoon geven. Ik vind het tot nu toe zeer geslaagd. Volgens mij gaat het patroon en het garen gewoon overal heel leuk bij passen.


Je moet even opletten met insteken met je haaknaald (ik gebruik de 3,5) want door dat het garen los getwijnd is krijg je nog wel eens dat je lusjes maakt bij het verkeerd insteken. Dit heeft tot gevolg dat je het project wat rustiger moet haken. Geen straf vind ik. Het zomerse weer in de maand mei werkt lekker mee aan rustig haken. En de wereld is al zo gehaast...voor je het weet heb je geen puf meer. En die had ik nou juist weer gevonden.

XX L

(niet gesponseerd - ik heb het garen gekocht op de Handwerkbeurs in Zwolle en het boek "Natuurlijk Haken heb ik zelf aangeschaft)

2 opmerkingen:

  1. alles op zijn tijd lieve Linda, wat fijn om na zon intens weekje aan een mooi project te kunnen werken. hier ben ik ook aan de verloopsjaal begonnen en als je eenmaal in de flow van de sjaal zit gaat hij zo lekker! ik heb even de rust niet om in de flow te komen dus ik ben haakwerkjes op stof aan het naaien daar heb je niet zo veel bij te denken en is ook erg mindful1! wij boffen eigenlijk maar met zon fijne hobby in lastige tijden!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ha lieve Heidi...we zullen nog wel wat hobbels tegenkomen. Maar gelukkig ook mooie dingen. En dan bof je inderdaad als je je gedachten kan verzetten met handwerken of samen met je gezin. Of vluchtend naar je werk! Dikke kus, Lin

      Verwijderen