donderdag 18 januari 2018

Haak een omslagdoek...
Niks hips aan de titel. Gewoon een simpele benaming voor een mooi patroon. Blijkbaar gaven ze vroeger gewoon simpele benamingen!

Maar het is hip. Nog steeds, want het patroon komt uit een oude Ariadne uit 1980. Gekocht voor 30 eurocent in de kringloopwinkel. En uit dit tijdschrift is het nu mijn tweede project al! Zie hier mijn vorige project, die ik ook vaak draag!

Ik kocht er garen voor bij Loes van Freubelweb. Als je hier klikt kom je in de webshop van Freubelweb, want naast heel veel gratis patronen op allerlei gebied, biedt ze ook een leuk aantal artikelen aan. Waaronder heel mooi natuurlijk garen in een prachtige groene kleur. Loes schreef er dit over op haar website Freubelweb ;

Unieke garens die wij hebben kunnen realiseren in samenwerking met Solid Crafts, een organisatie die duurzame handwerkateliers waar kansarmen op een eerlijke manier tewerkgesteld worden ontwikkelt en begeleidt. 
Alpaboom is een prachtig mooi garen (100gr) gemaakt van 50% Alpaca, 45% Acryl en %5 Wol geschikt voor naald 2 – 2,5. Het voelt heerlijk zacht aan. Een streng bevat maar liefst 1400 meter garen meer dan genoeg dus om er een prachtig mooie omslagdoek mee te maken. Of om dubbeldraads mee te werken als je liever met een wat dikker garen werkt. En dan die schitterende kleur groen… wij waren op slag verliefd!

En ik was ook op slag verliefd. Ik dacht met 1 streng uit te komen. Maar helaas liep ik halverwege vast. Nog een streng erbij kopen inclusief verzendkosten vond ik eigenlijk te duur worden. Beetje onnozel schreef ik dit op Instagram. Heel veel opties en ideeën kwamen er voorbij. Maar de beste en de liefste was toch het persoonlijke berichtje van Loes. Ze wilde mij graag dit garen toesturen omdat ze de omslagdoek tot nu toe er al zo mooi uit vond zien. En dat was ook zo. Tja je begrijpt ik was enorm blij met deze oplossing.
Maar een volgende keer bestel ik het gewoon...want het was zonde geweest als ik er niet mee verder was gegaan.
Dat begreep ik echt wel uit alle leuke en positieve reacties op mijn Instagram account, waarop ik onder andere deze foto's plaatste....

 
 

Het patroon is een filet haakwerk voor een kleine haaknaald en het garen leent zich er ook uitstekend voor. Ik heb haaknaald 3 genomen, daarmee wordt het iets soepeler en dus zachter en ook nog een rekbaarder.

Het is handig om de streng(en) netjes met de wolwinder te rollen tot een mooie en handige bol. De wolwinder vond ik ooit een keer in de kringloop voor Eur. 2,50. Een koopje!

Je begint in de punt en werkt naar boven volgens een bepaald patroon waardoor er mooie blokken ontstaan. Halverwege komt ook een gedeelte van open filetwerk en aan de randen blijft het patroon doorlopen. Ik heb er geen franjes eraan gemaakt. De tweede streng was al snel geheel verwerkt. De omslagdoek is niet heel groot geworden, maar je kan hem goed omslaan.

tegen het licht - mooi effect

En heel belangrijk... ik vind de combinatie van garen en patroon echt heel mooi geworden. En hip !!

XX L
 
 

2 opmerkingen:

 1. Wat een mooie kleur garen ook! Wat lief dat Loes je zo geholpen heeft!
  Ik heb dat ook nig best weleens: een verkeerde inschatting v het benodigde garen 🙈 Tegenwoordig daarom wat zuiniger met mijn wikkels 🤓

  Geniet lekker van dit werkje en je oude Ariadne 🖤

  Liefs Marijke @zusjeknus

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha Marijke...ja echt lief van Loes. Het is echt een mooie warme groene kleur. En in combinatie met het patroon echt heel tof geworden. Ja ik ben slecht in hoeveelheden inschatten, maar ben blij dat ik niet de enige ben hihi. Bedankt voor je lieve reactie!
   Liefs, Linda

   Verwijderen