vrijdag 29 juni 2018

Doily XL....

 
Oh is het geen plaatje....krijg er bijna spijt van om deze toffe doily cadeau te doen. Maar ik ga er zeker nog één maken voor mezelf.
Ik zag het leuke idee bij lieve haakvriendin Corine klik hier voor een kijkje op haar Instagram account echt zo tof. Zij had hem in het zwart gemaakt. En ze was zo lief om te delen hoe ze het had gemaakt. Gewoon van het patroon van het Doily kleed uit Haakgeluk 2 van Claire Boeter
Ik vond het gelijk ook een tof patroon en omdat het op korte termijn moest worden gehaakt, koos ik voor dit patroon. Corine vond het prima dat ik het zo overnam.
Overigens had Dorien - op Instagram te vinden onder Freulebel - ook al zo'n toffe Doily XL gemaakt. Echt die van haar is een plaatje om te zien. Dus zeker een kijkje bij haar nemen voor inspiratie!Ik haakte met groen Royal Garen van de Zeeman volgens het patroon uit het boekje. Ik heb wel een kleine aanpassing gedaan in het midden. Ik heb de 1e toer even verdeeld over 2 toeren, anders vond ik het gat in het midden te groot worden.
De bollen acrylgaren waren aangebroken, dus ik weet niet exact hoeveel ik heb gebruikt. Ik denk dat het bij elkaar 2 misschien 2 en halve bol was. Ik gebruikte haaknaald 4. Kocht de hoepel in de opruiming bij de Blokker voor 1,50. De hoepel heeft een doorsnede van circa 70 cm. Het kleurige plakfolie was er gemakkelijk af te halen. Er onder zat een mooie gladde (en niet plakkerige) hoepel.
Ik heb niet het hele patroon gehaakt tot en met de laatste toer....ineens was de doily klaar voor ik het wist. Daarna heb ik hem vastgezet op een aantal punten zodat het mooi gelijk is. Voor de foto's heb ik de mooie Doily even in mijn eigen tuin aan de muur gehangen ;-)


Ik geef hem vanavond aan onze buurvrouw. Ik hoop dat ze de Doily XL tof vind...

XX L

Geen opmerkingen:

Een reactie posten